Over Ons

Lemmens Vleeswaren

We schrijven het jaar 1966. In het Brabantse Tilburg wordt door Ad Lemmens de firma Lemmens Vleeswaren opgericht. Kenmerkend is dat het bedrijf vanaf dag één een echt familiebedrijf is. In die tijd was op nagenoeg elke straathoek nog een slagerij te vinden en daar was het bedrijf dan ook volledig op toegespitst. Samen met zijn vrouw, die de boekhouding voor haar rekening nam en voor het gezin zorgde, reed Ad met zijn busje door stad en land om slagerijen te voorzien van fijne vleeswaren. Dat Ad geen vreemde in vleeswarenland was, dat was alom bekend. Hij is als verkoper tenslotte jarenlang in dienst geweest bij de vleeswarenfabriek Slegers, te Vlijmen. Zijn motto luidde destijds: “Wat ik voor een ander kan, kan ik als zelfstandige beter.” Ook zoon Pierre kwam, nadat hij zijn papieren als keurmeester had behaald, voor het familiebedrijf werken. Mede daardoor kon het bedrijf doorgroeien. Door rechtstreeks vanuit de wagen te verkopen kon een uitgebreid assortiment aangeboden worden. Op die manier konden klanten uitstekend voorzien worden van fijne vleeswaren. Al snel werd daar een kaasafdeling aan toegevoegd. En later werd het assortiment uitgebreid met ambachtelijke salades, die binnen de eigen organisatie ontwikkeld en geproduceerd werden, onder de naam “De Zuiderparel”

In 1985 deed ook dochter Jolanda haar intrede in het familiebedrijf. Daarmee maken we tevens kennis met de huidige directie: Pierre Lemmens en Jolanda van Noije – Lemmens. In 1994 deed Ad een stapje terug en dit was tevens het moment dat Jolanda’s echtgenoot Ronald van Noije zich bij de firma voegde. Toen het bedrijf in 1995 van Tilburg naar Elshout verhuisde was het voor Ad het moment om definitief te stoppen. Vanaf dat moment namen Pierre en Jolanda het volledige bedrijf over.

Pierre is verantwoordelijk voor de productie, de HACCP-regelgeving, de overige keuringen én de EG erkenning. Jolanda neemt op haar beurt de financiële administratie en het algehele beleid voor haar rekening. Ronald gaat over de in- en verkoop. Op deze wijze kan de service en kwaliteit, die Ad al jaren geboden heeft, worden gewaarborgd en worden voortgezet.

Nieuwsgierig geworden naar meer?

Bij ons kunt u de fijnste vleeswaren, lekkerste kaas & ambachtelijke salades bestellen. Daarnaast hebben wij ons assortiment uitgebreid met rijkgevulde soepen en excellente maaltijden. Bekijk ze hier!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.